Hlavní obsah

O dost sportovnější třídveřová Mazda 2

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že se Mazda 2 povedla se už můžou přesvědčit i zákazníci v České republice. Zatím je však v nabídce jen v pětidveřové verzi. V Ženevě se však představí varianta, která bude mít dveře jen tři.

Článek

Třídveřový model je sportovnější a samozřejmě i dostupnější. Mazda ukáže tento vůz ve světové premiéře na 78. Autosalonu v Ženevě, který se bude konat od úterý 4. března.

Vůz bude k dostání se stejnými benzinovými motory MZR o objemu 1,3 a 1,5 litru, které nabízí pětidveřová varianta a samozřejmě nebude chybět ani turbodiesel s common railem o objemu 1,4 litru.

Mazda 2 sbírá trofeje

Nová Mazda 2 se stala v Evropě velmi uznávaným vozem. V prosinci 2007 získala 5 hvězdiček v testech Euro-NCAP a po Evropě posbírala více než 20 ocenění. Tato zahrnují cenu Auto Roku v Rakousku, Belgii, Bulharsku, Chorvatsku, Dánsku, Řecku a na Novém Zélandu – společně s oceněním RJC Car of the Year v Japonsku. V nejprestižnější anketě Evropy - European Car of the Year se Mazda umístila na druhém místě, těsně za Fiatem 500 a před Fordem Mondeo.

Vůz je ceněn pro vysokou kvalitu výroby, solidní podvozek a prostorný interiér. I my jsme automobil již testovali a jeho výsledek přineseme v následujících týdnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám