Hlavní obsah

Podle německého autoklubu je nejspolehlivější auto BMW X3

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo jiný by měl vědět, jak kvalitní jsou automobily než ten, kdo jako první pozná jejich nejzávažnější nedostatky – žlutí andělé? V Německu tak autoklub ADAC každoročně vydává zprávu o autech, která jsou podle něj nejspolehlivější. Loni to bylo BMW X3.

Článek

Tabulka se vytváří podle toho, ke kolika případům vážných poruch na silnici musí ADAC vyjet. Navíc se k tomu připočítává poměrně i další hlediska, jako je spokojenost uživatele s vozem.

Za rok 2007 získal vavřín vůz BMW X3. Jedná se o menší ze dvou SUV, které nabízí bavorská automobilka. Ovšem BMW se může pyšnit i další medailí – na třetí příčce se totiž umístilo BMW 1. Značka z Mnichova tak zcela opanovala tento ročník. Mezi další úspěšné značky se může řadit Audi, které s řadou A2 obsadilo druhou příčku a s řadou A4 jsou na místě sedmém.

Je zajímavé, že dlouho zatracovaný Mercedes, který měl ještě nedávno problémy s kvalitou, je na šesté (CLK) a deváté (SLK) pozici. Je ovšem pravda, že tyto auta nikdy nebyla hodnocena jako extra poruchová, což se nedalo říct třeba o elektronice nabitých řadách E a S. Deset nejspolehlivějších vozů dle ADAC 1.BMW X3 2.Audi A2 3.BMW 1 4.Mini 5.Mazda 3 6.Mercedes-Benz CLK 7.Audi A4 8.BMW 3 9.Mercedes-Benz SLK 10.Mitsubishi Space Star

Reklama

Výběr článků

Načítám