Hlavní obsah

Mercedes-Benz SL: změna přichází

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco boční profil a technika je zatím u Mercedes-Benzu SL stále kvalitní, tak tvář vozu už zaostává za ostatními modelovými řadami. A právě s nimi se snaží facelift vozu navázat. Nyní představíme první fotografie, které sice Mercedes oficiálně ještě nevydal, ale na internetu již kolují.

Článek

Hned na první pohled je zřejmé, kde brali designéři inspiraci pro nový facelift. Střední část je velmi podobná sportovnější variantě řady C a světla se zase snaží více připodobnit luxusnímu čtyřdveřovému kupé CLS. Jestli se jim práce podařila, necháme na vašem posouzení.

Karoserie se však změnila i jinde, než jen na přídi.

Na fotografiích vidíme nový výstup vzduchu za předními koly (ostatně ta mají také nový design), větší prolis se také ukazuje před zadními koly a samozřejmě nesmí chybět ani zcela přepracovaný zadní nárazník.

:. Mercedes-Benz SL 63 AMG po faceliftu

Automobil ale dostane i nové motorizace. Zatím se můžeme jen dohadovat jaké, ale pravděpodobně půjde o nasazení nejnovějších motorů (možná půjde i o turbodiesel 2,2 l s dvojitým přeplňováním) a posílení těch starých. Kupříkladu dojde k nasazení nových převodovek 7G-Tronic, které přispějí ke snížení spotřeby paliva.

Nově se také připojí k řadě model SL 63 AMG, který bude svým výkonem 386 kW spadat pod svého silnějšího bratra SL 65 AMG (450 kW) a přitom převýší současný agregát v SL 55 AMG (380 kW).

Anketa

Ohodnoťte facelift modelu SL.
1
71,9 %
2
13,1 %
3
7,1 %
4
2,3 %
5
5,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 981 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám