Hlavní obsah

Toyota A-Bat: efektně i efektivně

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota představila v Detroitu koncept A-Bat, který prý hlásá návrat ke kořenům výroby kompaktních vozů typu pickup. Při rozměrech 4605 x 1890 x 1626 mm vypadá vůz, jako by měl být konkurentem těžkotonážního Dodge Ram.

Článek

Na přípravě studie A-Bat se podílela Strategická skupina TMS pro moderní produkty ve spolupráci s výzkumným a vývojovým centrem Calty značky Toyota se sídlem v kalifornském městě Newport Beach.

Model A-Bat velikostí spadající pod model Toyota Tacoma se vyznačuje samonosnou karoserií, která je naditá moderními technologiemi. Tak kupříkladu pod kapotou najdeme hybridní pohon Hybrid Synergy Drive, jaký dnes nabízí třeba model Prius. Na přístrojové desce jsou pak umístěny fotovoltické články, dodávající energii některým spotřebičům v interiéru.

A-Bat nabízí ložnou plochu o délce přibližně 120 cm, ale je flexibilnější než standardní pickup. Průsvitný střešní panel lze odsunout, a tak je možné převážet v kabině vozu vysoké předměty. Po sklopení zadní dělicí stěny kabiny směrem dovnitř se ložná plocha prodlouží o dalších cca 60 cm. Výklopná zadní stěna korby pak nabízí dalších cca 60 cm pro náklad. Majitel vozu A-Bat tak může převážet standardní překližkové desky o rozměrech 120 x 245 cm.

:. Vůz má možnost prodloužení ložné plochy i dovnitř vozu.

Ložná plocha je vybavena pro pracovní účely i pro volný čas. Je zde například světlo v zadní výklopné stěně, díky kterému je náklad na korbě vozu dobře osvětlen. Dále zde najdeme lékárničku a baterku uloženou přímo v zadní stěně, posuvná upevňovací oka a zásuvku na střídavý proud. Další předměty pro sport a volný čas lze převážet v uzamykatelných schránkách ve stěnách nákladového prostoru. Studie vozu rovněž nabízí další prostor přístupný díky posuvným dveřím umístěným pohodlně uvnitř i vně korby vozu.

Mezi sedadly vpředu se nachází tuhá, nicméně tvarově zajímavá středová konzole z hliníku, ve které se nachází přenosný síťový zdroj. Tento bateriový modul nabízí střídavé i stejnosměrné napětí využitelné v nejrůznějších situacích, jako je napájení ručního nářadí, elektrických spotřebičů při kempování, dobíjení notebooku, napájení malých přístrojů nebo jako zdroj při startování vozu s vybitou autobaterií.

:. Toyota A-Bat

Čtyřmístný model A-BAT nabízí nesčetně možností v uspořádání sedadel a nákladového prostoru. Zadní sedadla lze sklopit dolů tak, aby se mohla zadní stěna kabiny sklopit, a prodloužila se tím velikost ložné plochy pro náklad. Kromě toho lze sedáky zadních sedadel zasunout pod nákladový prostor, čímž se možnosti uložení nákladu v zadní části kabiny ještě zvýší. Odnímatelná úložná schránka pod zadním sedadlem obsahuje upevňovací oka a přepážky pro zajištění volného nákladu.

Uvnitř vozu se pak nachází zasunovací přenosná navigace s displejem o úhlopříčce 7" a bezdrátovým připojením k Internetu. Mezi další prvky výbavy patří port umožňující synchronizaci digitálních organizérů (PDA) nebo pevný disk pro přehrávání hudby v digitálním formátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám