Hlavní obsah

Odhalený nový Volkswagen Passat CC

Novinky,

Čtyři dveře, čtyři místa a přitom elegance kupé. Tento směr nastolil kdysi Mercedes-Benz CLS a nyní se jej snaží napodobit další značky. Stejně je na tom i Volkswagen, jenž představil své čtyřdveřové kupé pod názvem Passat CC.

Článek

Tento vůz není žádným konceptem. Jedná se o skutečně sériový model, jehož malé partie nedávno značka odhalila na několika fotografiích.

Nyní je však vůz zcela odhalen a popravdě řečeno, překvapil všechny svou skutečně velkou elegancí. Vůz je velmi typickým představitelem tohoto segmentu čtyřdveřových kupé, které se zanedlouho rozroste i o BMW. Automobil disponuje karoserií, která v sobě skrývá vlastně to nejlepší, co dnes může VW nabídnout. Nejedná se ani tak o ohromné panoramatické okno, které je vlastně pokračováním čelního skla až k B-sloupkům, ale spíš o jeho elektroniku a motory.

:. Volkswagen Passat CC

Nejslabším agregátem je totiž vznětový turbodiesel 2.0 TDI, ale nyní již s common railem, který produkuje výkon 103 resp. 125 kW. Točivý moment pak vrcholí v 1750 ot./min na hodnotách 320 a 350 N.m.

Dalšími motory jsou již pouze zážehové jednotky. Ta nejmenší je čtyřválcová osmnáctistovka s přeplňováním. Výkon 118 kW stačí na maximální rychlost 222 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h je za 8,6 s.

Výkonnější je pak přeplňovaný dvoulitr (147 kW) a vidlicový šestiválec 3,6 l, jenž představuje se svými 220 kW a 350 N.m vrchol v nabídce.

Volkswagen Passat CC

Automobil bude nabízen především na severoamerickém kontinentu, v západní Evropě a v Japonsku. K nám se jistě také dostane, vždyť jeho výrobní linka je v německém Emdenu.

Tam budou kompletovat vozy, jejichž výbava bude opravdu velmi bohatá. Volkswagen nabídne například hlídač jízdních pruhů (lane assist), adaptivní tempomat, stabilizační a protiprokluzový systém, dynamickou kontrolo pružení apod. Automobil , který je o třicet milimetrů delší, 36 mm širší a o 52 mm nižší než tradiční Passat zatím nezná svojí cenu, za kterou se bude prodávat.

Anketa

Oznámkujte vzhled vozu Volkswagen CC.
1
82,1 %
2
10,2 %
3
3 %
4
1,1 %
5
3,6 %
Celkem hlasovalo 1615 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám