Hlavní obsah

Chery svůj nástup v Evropě zpozdí

Novinky,

Čínská automobilka Chery bude auta na evropském trhu prodávat později než očekávala. Údajně má problém s dodavateli, takže bude muset svůj vůz ještě dodatečně upravit.

Článek

Chery se chystá na starý kontinent vtrhnout s modelem B21. Ten však zatím je připravován na produkční typ a připravují se stroje. Jenže je zde problém. Dodavatelé nesplnily požadavky firmy. Je tedy třeba upravit vůz. A to ne ledajak. Chery bude muset změnit celý interiér.

Změna by však měla proběhnout rychle. Nepůjde o kompletní předělání přístrojové desky, ale jen o změny některých uchycení panelů. Chery by se tak mělo dostat na evropský trh koncem tohoto roku, což je asi o čtvrt roku později, než bylo původně plánováno. Prý se však bude moci vůz objednávat v původním termínu.

Chery a Chrysler

Chery je největším nezávislým výrobcem automobilů v Číně. Jen za minulý rok prodala více než 400 000 vozidel. Navíc se rýsuje velmi úzká spolupráce s automobilkou Chrysler.

Americká automobilka Chrysler v červenci oznámila, že bude se společností Chery Automobile vyrábět a vyvážet auta do USA a do západní Evropy. Jisté je už to, že Dodge a čínská automobilka začnou spolupracovat naplno. Dodge uvede vůz Chery A1 v Mexiku pod svým jménem.

Anketa

Koupili byste si čínský automobil?
Ano
28,2 %
Ne
71,8 %
Celkem hlasovalo 400 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám