Hlavní obsah

Chrysler PT Cruiser Convertible končí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrysler PT Cruiser Convertible má své dny sečtené. Podle Rogera J. Benvenutiho, manažera Chrysleru pro výrobu, skončila bez fanfár jeho výroba 21. prosince. Totéž čeká Dodge Magnum.

Článek

Kabriolet Chrysler PT Cruiser Convertible byl vyráběn i přesto, že jeho obliba byla velmi malá, a to i v USA. Na trhu byla spousta jiných kabrioletů, které se zákazníkům líbily více než ochranným obloukem „ověnčený“ PT Cruiser. V Evropě se vůz neprosadil vůbec. Ovšem hlavní výhoda vozu byla v jeho dobré ceně.

Dodge Magnum je ale z jiného těsta. Tento derivát i u nás prodávaného Chrysleru 300C a Dodge Charger se celkem dobře prodával. Především však měl velmi dobrou reklamu v policejních složkách. Tento vůz totiž vyhrál tendr na obnovu vozového parku americké policie a dnes se s ním můžeme setkat prakticky po celých Spojených státech.

Jenže ani to nepomohlo ke stále stejnému prodejnímu výsledku, a když v roce 2007 si našlo nové majitele o 25 % méně vozů, než tomu bylo v předchozím roce, bylo rozhodnuto o jeho stažení, a to již v březnu tohoto roku.

Chrysler se těmito kroky snaží ušetřit na výrobních nákladech. V minulosti již ukončil výrobu velkého propadáku Chrysleru Pacifica a u evropského Karmannu vyráběného Chrysleru Crossfire. Podle vyjádření představitelů značky, ani jeden model v budoucnu nebude mít svého nástupce.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie v USA dostává nové automobily

Policie v americkém státě Michigan dostane nové vozy Dodge Magnum a Dodge Charger. Zločinci to teď nebudou mít tak lehké - pod kapotou totiž policistům bude...

Výběr článků

Načítám