Hlavní obsah

Karosárnu Bertone koupilo Gruppo Prototipo

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná karosárna Bertone, kterou založil v roce 1912 Giovanni Bertone je těsně před krachem. Lili Bertone, vdova po Nucciovi Bertone nyní oznámila, že opci na akcie získala firma Gruppo Prototipo.

Článek

Bertone tak nezanikne, ale pod novým majitelem tak bude muset pravděpodobně přehodnotit své plány do budoucna.

Prodej této slavné značky se očekával už dlouho, jenže spíš se předpokládalo, že přejde do rukou dlouholetého bývalého ředitele Telecom Italia Zanussi Gianmari Rossignole. Prodej akcií do rukou Gruppo Prototipo je tak překvapením, ovšem podle odborných kruhů je to možná pro firmu lepší. Gruppo Prototipo je totiž firma, která není sice ve světě moc známá, ale stojí za mnohými vozy, které brázdí světové silnice.

Firma se totiž zabývá výrobou prototypů a jejich testováním pro koncern Fiat. Je také správcem známého okruhu Nardo, kde se mnohé tajné vozy zkouší.

Podle zatím neověřených informací se Gruppo Prototipo stalo vítězem i přesto, že se o koupi karosárny zajímala velmi silná skupina čínských podnikatelů a jedna čínská automobilka. 

Reklama

Související témata:

Související články

Bertone možná udělá sporťák pro USA

Jeden z nejdůležitějších časopisů na světovém trhu zabývající se automobily je Automotive News. Z jeho článků se dá vyčíst ledacos a v rámci rozhovorů...

Bertone vyjednává s Číňany o výrobě SUV

Slavné designerské středisko Bertone vyjednává s čínskými protějšky o výrobě SUV pod jejich značkou. Podle serveru motorauthority začal s rozhovory poté,...

Výběr článků

Načítám