Hlavní obsah

BMW možná nabídne dvě verze řady 6

Novinky,

Zákazníci si sice řadu 6 oblíbili, ale mnoho z nich namítá, že je příliš kompromisní. Některým se nelíbí její přílišný komfort, jiní zase preferují luxusní naladění. BMW tak laboruje s tím, že by v další generaci nabídlo dvě verze - luxusní a sportovní.

Článek

BMW chtělo představením šestkové řady vytvořit ve svém portfoliu místo pro vůz třídy GT, tedy luxusní a přitom silný. Jenže to znamenalo mnoho kompromisů, které se ne všem líbí. BMW tak možná v roce 2010 nebo 2011 nabídne v nové generaci hned dvě provedení, která by toto dilema měla rozřešit.

Stejně jako Audi, které už dnes nasazuje v designu tři různé verze (A-série, sportovní S-série a vrcholná RS) bude mít BMW dvě standardní verze a dnes již nabízenou ultimativní M6. Luxusní paket bude zaměřený na hladkost jízdy a klidný běh motoru, sportovní verze pak dostane tvrdší podvozek, jinou elektroniku motoru a převodovky.

Vůz by měl vycházet z konceptu CS, který vzbudil u zákazníků velký ohlas, takže BMW se rozhodlo pro jeho nasazení. V nabídce tak bude tento vůz jak v prezentovaném čtyřdveřovém provedení, tak i jako kupé v rámci řady 6.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW CS: další do party

Mezi čtyřdveřová kupé, jejichž třídu založil Mercedes-Benz CLS, zanedlouho přibude i Porsche Panamera a Aston Martin Rapide. A co na to BMW? Zatím nic,...

Naftová krása v BMW 123d a 635d

Možná bychom mohli uvažovat o tom, která automobilka na světě má nejlepší motory. Jenže po chvíli přemýšlení by to asi stejně padlo na BMW. Zvlášť...

Výběr článků

Načítám