Hlavní obsah

Pininfarina bude vyrábět sporťák na elektřinu

Novinky,

Italský výrobce automobilů a světoznámý karosář Pininfarina se rozhodl vyrábět elektromobil. A ne ledajaký. Bude se jednat o sporťák, který bude vzbuzovat zájem už svým vzhledem.

Článek

Značka už dávno toužila po výrobě vlastního vozu, který by mohla prodávat na více trzích světa. To ovšem předpokládá, že vůz bude něčím výjimečný, aby se neztratil v dnes extrémně velké konkurenci.

Pininfarina se nechal inspirovat firmou Tesla Motors, která velmi lehce vyprodala svojí roční produkci elektromobilů. Italský karosář tak přijde s jeho konkurentem, který by měl mít také pohon pouze na elektřinu. Nabíjecí akumulátory bude dodávat firma Bolloré Group. A jelikož půjde vzhledem o sportovní automobil, bude se hledět na jeho hmotnost. Proto bude také dojezd pouze 250 km, ale maximální rychlost 130 km/h a zrychlení z 0 na 50 km/h za 4,9 sekundy tuto nevýhodu poněkud ztenčí.

Vůz bude vypadat značně futuristicky. Podle prvních informací půjde o další sportovní automobil (už druhý), který kdy Pininfarina pod svou vlastní značkou představil. Tím prvním je známý koncept Maserati Birdcage Concept. Nový koncept se bude jmenovat Pininfarina Sintesi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám