Hlavní obsah

Nissan jedná s Chryslerem o výměně motorů a nákladních aut

Novinky,

Nissan stále nemůže najít dlouhodobého strategického partnera. Poohlíží se i po Chrysleru, ale ten zatím není na tom tak finančně dobře, aby mohl do tak velkého spojenectví vstoupit. Nissan si tak s Chryslerem pravděpodobně bude vyměňovat jen nákladní vozy a motory.

Foto: Nissan, Novinky

Nissan Atlas (u nás známý jako Cabstar) by se klidně mohl zanedlouho prodávat v USA pod značkou Chrysler.

Článek

V současné chvíli podle časopisu Automotive News navazují první kontakty zástupci obou firem, aby se dohodli na vzájemné spolupráci při výměně jednotlivých modelů. Nepůjde o žádné převratné akvizice, ale o tradiční spolupráci, kdy jedna firma bude vyrábět vozy i se znakem druhé pro prodej na jejím trhu. Spolupracovat my měly značky v rámci nákladních vozů.

Už dnes Nissan takto spolupracuje s japonskými značkami Mitsubishi či Suzuki. Druhý jmenovaný například bude dodávat do USA pickup Navara, který však ponese logo Suzuki.

Pokud budeme hledat podobné partnerství na druhé straně, jistě si vzpomeneme na nedávné a dobře fungující výměny Chrysler - Hyundai, Volkswagen či Mitsubishi. V současné chvíli Chrysler navíc spolupracuje s čínským výrobcem Chery, s nímž hodlá postavit velmi levný vůz pro Čínu a hatchback pro celý svět.

Reklama

Související články

Renault-Nissan stále hledá partnera v USA

Carlos Ghosn, šéf korporace Renault-Nissan, se stále nevzdal plánu na uzavření spolupráce s některou z amerických automobilek. Jeho snahy se však zatím...

Výběr článků

Načítám