Hlavní obsah

Bude se Peugeot 308 RC-Z vyrábět?

Novinky,

Jak to tak vypadá, automobilka Peugeot se rozhoduje o možné výrobě konceptu 308 RC-Z. Koncept by tak mohl doplnit tradiční model CC, který bude vyrábět pravděpodobně rakouská Magna.

Článek

Peugeot cítí, že v jeho portfoliu je ještě mezera, a to na poli sportovnějších vozů. Zatím se zákazníci musí spokojit pouze s ostřejšími verzemi některých modelů. To by se však mělo změnit už za několik málo let.

Na přelomu roku 2009/2010 by se měl objevit model 308 CC, který bude mít tradičně skládací pevnou střechu, na které se dnes velmi intenzivně pracuje. Technici totiž chtějí ušetřit v zavazadelníku více prostoru, než tomu bylo dosud. Po roce bychom se pak měli dočkat již zmíněného modelu RC-Z, který byl představen na frankfurtském autosalonu.

Peugeot 308 RC Zfoto: Peugeot

Automobil se bude podle zpráv serveru MotorLegend.com vyrábět jako sportovní kupé, které bude mít s Peugeotem 308 jen málo společného. Jeho základem totiž bude zcela nová platforma. Ta se nyní pilně testuje pod kapotami současných modelů a jeho hlavním znakem by měla být „německá“ přesnost a sportovní duch. A pokud půjde vše podle plánu, Peugeot by mohl na této ještě vylepšené platformě začít vyrábět velký sportovní vůz ve stylu modelu Peugeot 908 RC.

Peugeot 908 RCfoto: Peugeot

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám