Hlavní obsah

Miniauto Suzuki A-Star bude pro celý svět

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Suzuki už dávno spolupracuje s indickou společností Maruti. Výroba modelů pro Indii a Asii se zde rozjela už před nějakou dobou, ale nyní bude mít nový směr. Vyrábět se zde bude totiž nové auto A-Star, které bude exportováno do celého světa.

Foto: Suzuki, Novinky

Suzuki A-Star Concept

Článek

Nový vůz byl zatím představen jako koncept. Ovšem tuto premiéru v Dilí bude zanedlouho následovat další premiéra, a to na ženevském autosalonu ve Švýcarsku.

Tam by se podle zatím nepotvrzených informací měl objevit vůz již v podobě, která by měla být více posunutá k sériovému provedení, ne-li zcela funkční standardní verze. A jaký bude nový vůz? Podle prvních náznaků by měl být opravdu zajímavý.

Především už proto, že jeho celohliníkový litrový motor dokáže splnit normu Euro 5 už dnes, když jeho spotřeba by se měla pohybovat na hranici čtyř litrů na 100 km s emisemi CO2 106 g/km. Suzuki více podrobností k vozu nesdělila, ale pokud bude povedený stejně jako je současný Swift, máme se na co těšit.

Suzuki A-Star Conceptfoto: Novinky/Suzuki

A informace, že těmito vozy bude zahlcen celý svět může být více než pravdivá. Společný podnik Maruti a Suzuki totiž plánuje v budoucnu vyrobit až 960 000 vozidel ročně.

Suzuki A-Star Conceptfoto: Novinky/Suzuki

Anketa

Ohodnoťte známkou Suzuki A-Star Concept
1
89,6 %
2
5,8 %
3
1,4 %
4
0,8 %
5
2,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1011 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám