Hlavní obsah

Mazda RX-8 projde faceliftem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mazda se na nejvýznamnějším severoamerickém autosalonu v Detroitu představí se dvěma novinkami. Tou první bude koncept Furai, druhou pak facelift a technické zdokonalení modelu RX-8.

Foto: Mazda, Novinky

První, zatím nic neříkající fotografie Mazdy Furai.

Článek

Mazda RX-8 není žádný prodejní trhák, ale stále je nositelem budoucích technologií. Wankelův motor je podle vyjádření představitelů značky skvělou budoucností, protože má mnoho předností (a s nedostatky se bojuje).

Ovšem RX-8 je potřeba už trochu omladit, což se stane právě příští rok. Vzhled vozu by měl být mírně retušován, ale především by se měla změnit i technika. Zlepšení bude patrné už na kvalitě výroby, ale to hlavní pozná člověk prý při řízení. To by mělo mít lepší odezvu a a vůz by měl lépe reagovat na pokyn plynového pedálu, tedy lépe zrychlovat.

Koncept Furai bude dalším cvičením designérů na společné téma nového designu, který v dalších letech přijde do výroby. Skutečně. Už je potvrzeno, že koncepty jako Ryuga nebo Taiki nejsou jen tak samoúčelné. Už prý v nové Mazdě 3 najdeme některé prvky z této hodně netradiční designerské linie. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám