Hlavní obsah

Hummer HX: svižně i v terénu

Novinky,

Automobilka Hummer sice nemá prodejní čísla extrémně vysoká, ale s tím co má, dokáže slušně vydělat. Jenže už dlouho neukázali skutečnou novinku, pokud nepočítáme odvozeniny od nejmenšího modelu H3. V lednu se však na detroitském autosalonu představí Hummer HX. Zatím jako koncept.

Foto: Hummer, Novinky

Hummer HX

Článek

Tři mladí designéři se dali dohromady a vytvořili nejdřív každý jeden návrh a pak jeden koncept, který by měl přitáhnout pohledy návštěvníků autosalonu. A když se jim auto bude líbit, tak možná…

Hummer HX je vozem, který už bude hodně daleko od vytyčené cesty prvním a nezapomenutelným vozem H1 (HUMWEE). HX už bude opravdu vyloženě vůz zaměřený na komfort jízdy, a to i v terénu. Takže klepání karoserie, i když auto stojí, to by mělo být minulostí.

Hummer HXfoto: Novinky/Hummer

Studie je vlastně terénním kupé, které nabídne i možnost jízdy pod širým nebem díky stahovací střeše. Kdo by chtěl ještě větší pocit volnosti, ten si jednoduše odstraní dveře. A aby nebylo toho v garáži málo, co z vozu zůstane opřeno o zeď, tak se dají sundat i kusy blatníků.

Hummer HXfoto: Novinky/Hummer

Reklama

Výběr článků

Načítám