Hlavní obsah

Peugeot Bipper BeepBeep!

Novinky,

Aby se to nepletlo, přinášíme i další úpravu vozu malé dodávky. A opět je to tatáž dodávka jako Citroën Nemo, tentokrát však se jménem Peugeot Bipper. Tento výrobce se však nesnažil udělat humorné auto, ba právě naopak. Snad jen doplňkový název BeepBeep! je poněkud legrační.

Foto: Peugeot, Novinky

Peugeot Bipper BeepBeep!

Článek

Peugeot Bipper BeepBeep! je automobil, který je sice konceptem, ale pravděpodobně ho potkáme i v reálu. Měl by se totiž stát členem závodního týmu Peugeot, který brázdí světové vytrvalostní závody s modelem 908.

Peugeot Bipper BeepBeep!foto: Novinky/Peugeot

Podle toho také BeepBeep! vypadá. Jeho vzhled doznal několika změn. Byla upravena aerodynamika, přidány byly nové brzdy (vpředu nyní pracují velké kotouče o průměru 313 mm) a místo klasických plechových kol jsou nasazeny osmnáctipalcové „hliníkáče“ a na ně sportovní pneumatiky Michelin Pilot Sport 225/25 R 18.

Vzhled navíc umocňuje divoké „válečné“ zabarvení závodního týmu Peugeot nebo zlatě zrcadlová okna.

Peugeot Beeper BeepBeep!foto: Novinky/Peugeot

Pokud se zajímáte i o motor, pak vás musíme zklamat. S pěkným vzhledem moc nekoresponduje agregát, jenž má objem 1,4 litru, pracuje s naftou a jeho výkon je pouhých 55 kW. Točivý moment 160 N.m skutečně neutrhne závodní pneumatiky od silnice a aplikovaný systém filtru pevných částic FAP hodně zasahuje do elektroniky motoru, která se snaží udržet spalování na co nejlepší úrovni. Takže Peugeot 908 asi BeepBeep! nedožene. Alespoň, že se díky zlepšené aerodynamice snížila spotřeba na 4,5 l na 100 km.

Reklama

Související články

Hledá se vtipný Citroën

Značka Citroën připravila pro výstavu v Amsterdamu speciální vůz Citroën Nemo, který byl upraven podle vzoru svého jmenovce z animovaného filmu. Nečekejte...

Výběr článků

Načítám