Hlavní obsah

Majitelé Bugatti s 1000 koňmi pod kapotou jdou do autoškoly

Novinky,

Firma Bugatti nabídla majitelům vozů Veyron autoškolu. A to ne ledajakou. Stejně jako Ferrari nebo Lamborghini nabídne zákazníkům výuku toho, jak se s vozem zachází i za extrémních situací.

Článek

Již dnes jsou na kontě některých majitelů Bugatti zářezy na pažbě. Nafilmována byla již havárie na okruhu, kde jeden z vlastníků přecenil schopnosti fyzikálních zákonů a poslal svůj vůz do bariéry z pneumatik a jeden řidič už dokázal Bugatti „rozstřelit“ o sloup a svodidla (totálně).

Možná i proto Bugatti nabízí pro své zákazníky školu jízdy. Ta se koná na okruhu Anneau du Rhin, tedy kousek od francouzsko-lucemburských hranic.

Řidiči se zde naučí nejen jak zvládnout svých tisíc plnokrevníků pod kapotou, ale také jak z nich vytlačit co nejvíce. Na programu jízd je jak co nejlépe zrychlit s tak silným vozem, nouzové manévry při panickém brzdění, losí testy a slalom.

Všechny tyto zkušenosti pak získají řidiči nejen na suché dráze, ale také na mokrém povrchu. Poznatky by se jim měly hodit, aby neskončili jako výše jmenovaní boháči, kteří svůj vůz za 1,5 miliónů euro nedokázali zvládnout.

Bugatti Veyron

Prý nejrychlejší vůz světa pohání šestnáctiválcový motor s válci do W o objemu 8,0 l. Ty jsou přeplňovány čtyřmi turbodmychadly. Vůz disponuje výkonem 1001 koní, tedy 736 kW, točivý moment dosahuje 1250 N.m. Maximální rychlost je 407 km/h a vůz zrychlí z 0 na 100 km/h za 2,5 s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám