Hlavní obsah

Porsche Boxster ve vzpomínkové sérii za závodní Spydery

Novinky,

Se speciálními edicemi modelů značek se v poslední době roztrhl pytel. Dokonce i Porsche se dalo do téhle honby po malosériových kusech a nabídne model Boxster, který bude vzpomínat na slavné závodní modely Spyder.

Článek

Tyto vozy v šedesátých letech závodily po všech okruzích i mimo ně. Za svůj život si odnesly mnoho ocenění, především ve vytrvalostních závodech.

Spydery však byly speciály pro závody a se sériovým modelem měly společného jen málo. To Porsche Boxter byl postaven proto, aby se vyráběl a prodával po tisících kusech. Ale je to jediný kus v nabídce německé značky, který je skutečně pouze otevřeným vozem a nemá i variantu kupé.

Bylo tedy nasnadě, že to bude právě on, kdo dostane speciální úpravu vzpomínající na Spydery. Speciální stříbrné lakování je jen třešničkou na dortu, který se skládá z nového předního nárazníku, rozšířeného podvozku a sportovního výfuku přidávajícího motoru výkon na celkových 223 kW.

Velmi pěkná je také vzpomínka na vozy tím, že interiér je stejně jako u jejich dědečka očalouněn červenou kůží. Stejnou barvu pak má skládací střecha.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche 911 GT2 s 390 kW bude v listopadu

Podle německého časopisu Automobilwoche se nový nejvýkonnější model Porsche 911 GT2 dostane na trh v listopadu tohoto roku. Jeho hlavní zbraní bude tradičně...

Porsche 911 GT2 bude nádherný kus

Automobilka Porsche připravila pro tento rok verzi pro fajnšmekry, postavený na bázi modelu 911. Jedná se o supervýkonnou verzi s dvojitým turbodmychadlem...

Porsche možná bude vyrábět auta v Indii

Tradiční německý výrobce automobilů Porsche se možná opět posune o slušný kus na východ. Po výrobě modelu Cayenne v Bratislavě se uvažuje o vybudování továrny...

Výběr článků

Načítám