Hlavní obsah

Malá Alfa Romeo se bude jmenovat Furiosa

Alfa Romeo se nemohla rozhodnout, jaké jméno dá novému vozu, který nahradí model 147. Tak na to šla lišácky - vytvořila dvanáct jmen, ze kterých na speciálních stránkách mohli zákazníci a fanoušci volit. Vyhrálo jméno Furiosa.

Článek

Anketa začala během ženevského autosalónu a skončena byla po výstavě ve Frankfurtu nad Mohanem. Každý, kdo vešel na speciální internetovou stránku, mohl volit mezi jmény Agea, Enos, Everso, Fira, Furiosa, Milo, Mod, Nevo, Solea, Sparvo, Velvetta a Ventura.

Vyhrála to Furiosa a podle vyjádření představitelů automobilky je to dobře. Jméno totiž představuje vše, co chce firma jménem říct - naprostou novinku v řadách značky a nadšení z jízdy.

Až se však začne tento vůz vyrábět, nebudou si Furiosu kupovat všude po světě. Sice v nabídce bude, ale pravděpodobně se její jméno bude pro některé trhy měnit.

Jisté je i to, že se můžeme těšit na následovníka se jménem GTA, tedy s pořádně ostrým motorem. Ten současný byl velmi povedený a skutečně silný. K tomu budoucímu se nedávno vyjádřil jeden z konstruktérů Alfy. Řekl, že se "můžeme těšit na atak těch nejlepších v této, ale i mnohých jiných třídách. Obávat se prý mohou především německé značky."

Anketa

Jaké z navrhovaných jmen se vám líbí nejvíc?
Agea
5,4 %
Enos
2,5 %
Everso
8,1 %
Fira
6,1 %
Furiosa
33,5 %
Milo
3,1 %
Mod
1,8 %
Nevo
3,2 %
Solea
2,7 %
Sparvo
3,6 %
Velvetta
8,5 %
Ventura
21,5 %
Celkem hlasovalo 556 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám