Hlavní obsah

Tři diamanty budou na elektřinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z mála automobilek, které se moc k ekologii nehlásí a raději se starají o to, aby pořádně nastartovali celosvětově prodeje, je Mitsubishi. Jenže s takovou dnes nikdo nevydrží dlouho. Zaříkadlo o ekologických automobilech se už skloňuje i zde.

Článek

Už v roce 2010 představí Mitsubishi svůj elektromobil. Prezident japonské automobilky Osamu Masuko v rozhovoru uvedl, že pro jeho značku není primárním cílem uvést na trh model, který by byl plnohodnotnou náhradou za současné zážehové varianty. Mitsubishi se v počátcích zaměří na velmi neutěšenou situaci ve městech. Pro dojíždění do práce bude malý elektromobil ideální a navíc spousta lidí ani nic víc nepotřebuje.

Mitsubishi však díky své divizi zabývající se elektřinou a elektronikou dokázalo postoupit tak daleko ve vývoji akumulátorů, že si později troufne i na vůz pro delší vzdálenosti. To je však zatím hudba až dalšího desetiletí.

Podle Masuoka bude jako jeden z možných cílů vytvoření hybridu, který by kombinoval jak spalovací motor, tak plnohodnotný elektropohon, jenž by se nabíjel z klasické rozvodné sítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám