Hlavní obsah

Facelift pro Opel Zafira

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel Zafira se před lety prakticky stal skladatelem ódy na variabilitu interiéru. I po osmi letech ve výrobě a generační obměně se stále dobře prodává. Aby tomu bylo i nadále, je současná verze lehce vizuálně upravena.

Článek

Pokud se podíváme na fotografie, tak si všimneme, že retuše nejsou až tak dramatické, ale zato se dotýkají hodně částí karoserie. Upraveny jsou přední světlomety, kapota, nárazník, chladič, blatníky... Také vzadu poznáváme novinky na světlech a pátých dveřích.

Také v interiéru najdeme několik změn. Upraveny jsou přístroje a středový panel. Sice se nezměnily jeho ostré hrany, ale několik detailů se zde najde. Například výdechy klimatizace dostaly nové kroužky a také se ve výbavě objeví nový povrch výplně přístrojovky - klavírní černý lak.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Technicky na tom bude Zafira také lépe. Externí připojení zvukového zdroje přes AUX vstup je jen maličkostí proti nasazení nových motorů. Přibude zážehová šestnáctistovka ECOTEC (85 kW) a dva turbodiesely 1.7 CDTi. Výkonnější z nich by měl nahradit současnou jednotku o objemu 1,9 l.

Reklama

Související témata:

Související články

Zafira jako kabriolet

Holandská firma CTS se zaměřila na velkoprostorový automobil Opel Zafira. To, co dokázala je opravdu pozoruhodné. Dokázala z MPV udělat nepravý kabriolet...

Test Opelu Zafira 2.0 Turbo: Rychlík Eurocity

Opel Zafira je rodinný vůz, který pojme až sedm cestujících. V testované verzi však mělo toto MPV jako pohonnou jednotku zážehový čtyřválec přeplňovaný...

BAZAR: Opel Zafira 1.6 16V (1999)

O tom, že Opel Zafira je extrémně úspěšné auto, není třeba pochybovat. Vyhrálo anketu Auto roku, dosáhlo mnoha úspěchů v dalších soutěžích a především zafira...

Výběr článků

Načítám