Hlavní obsah

BMW F 800 GS a F 650 GS: Terénní vlna

Novinky, Martin Machala (Autor je redaktorem Světa motorů)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW letos představila dvě velmi zajímavá endura. Řada GS se tak utěšeně rozrůstá. Přichází BMW F 800 GS a F 650 GS.

Článek

Legenda R 1200 GS tak dostane dva bratříčky. Samotná dvanáctistovka se dočká také detailních změn, nic zásadního ale nečekejme.

Úplnou novinku představují modely BMW F 800 GS a F 650 GS. Dvouválcová endura se měla představit už loni, BMW se ale nakonec soustředilo hlavně na malé jednoválcové stroje řady G 650 X. Poprvé si tak F 800 GS a F 650 GS mohli prohlédnout až návštěvníci milánského motosalonu.

:. BMW F 800 GS (Foto: BMW. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Řadový dvouválec pochází z úspěšné silniční řady F 800 S a bude společný jak pro F 800 GS, tak i pro F 650 GS. Lišit se budou jenom výkonem, objem 800 ccm zůstane pro oba stroje stejný. BMW F800GS tak nabídne 85 koní a F 650 GS jenom 71 koní.

Samotný výrobce se snaží obě motorky namířit na různou klientelu - zatímco výkonnější model směřuje k milovníkům terénu, slabší varianta se bude prohánět víc po silnici. Tomu je také uzpůsobená technika podvozku, kdy osmistovka disponuje silnějšími rameny, tlumiči a více vyztuženou přední vidlicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám