Hlavní obsah

Kia ukázala fotografii nového velkého SUV

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně víme víc, než jen nejasný obrys na fotografii. Kia dělá ale stále s novým modelem SUV tajnosti. Fotografii jeho návrhu dala sice k dispozici, ale s technickými informacemi tolik nespěchá.

Článek

Na konci září jsme představili nový automobily značky Kia, který bude určený pro americký trh. I když představení bylo poněkud tajemné. Kia tehdy ukázala jen obrys vozu. Nyní pokračuje v postupném představování automobilu a k dispozici je tedy už náhled celého vozu.

Představuje se nám tedy Kia Borrego, která bude k dispozici zatím pouze v USA, a to v sedmisedadlovém provedení.

Základem vozu bude klasická rámová konstrukce, která však podle výrobce bude upravená tak, aby splňovala veškeré požadavky na komfort a tlumení vibrací. Ovšem tato konstrukce bude natolik fortelná, že si Kia dokázala dokonce dovolit nasadit extra vysokou garanci - deset let nebo ujetí 100 000 mil (161 000 km).

Základními agregáty budou tradiční šestiválce, které však doplní vůbec poprvé u značky použitý osmiválec. Zákazníci si vůz budou moci prohlédnout na detroitském autosalonu, první objednávky pak dealeři přijmou na jaře roku 2008. Zatím se nikde nemluví o tom, jestli přijde Borrego do Evropy, ale podle nás si klidně můžeme vsadit na to, že do dvou let se v něm budeme moct svézt i my.

Reklama

Související témata:

Související články

Sedmisedadlová Kia jen pro USA?

Nový sedmisedadlový vůz typu SUV od značky Kia se představí na autosalonu v Detroitu. Koreský výrobce chce přilákat na tento vůz pozornost, takže vypustil...

Výběr článků

Načítám