Hlavní obsah

Krásná Mazda 6 ve sportovním paketu

Novinky,

Mazda 6 má evropskou novinářskou premiéru až příští týden, ale už teď se spekuluje o její nejvýkonnější variantě, která se jmenuje MPS. Na tokijském autosalonu se totiž Mazda Atenza (tak se v Japonsku řada 6 jmenuje) představila i se sportovním paketem, který by vozu jistě slušel i v Evropě.

Článek

V Evropě se hned strhla velká hádka o to, zda bude tohle auto i zde  nebo ne. A není se čemu divit. Už na první pohled je jasné, že Atenza Sport je vyloženě japonská specifikace. Poznáte to například na předních světlech.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Podle zahraničních časopisů a internetových serverů se tato podoba skutečně dostane i k nám. Změny samozřejmě nějaké budou, ale doufejme, že ne moc. Jedno se prý však stane - vůz přijde s novým jménem. Třípísmenné MPS už asi netáhne, takže se dočkáme dynamického přídomku GT-M.

Technicky bude Mazda 6 GT-M vycházet z vrcholné standardní specifikace. Bude tedy mít čtyřválec o objemu 2,6 l, který však má v sérii pouhých 125 kW. To je na sportovní model dost málo, takže dostane turbodmychadlo, čímž výkon vzroste na 206 kW.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Pokud vše půjde dobře, tak se dostane pod kapotu také technika pohonu všech kol. Zákazníci se tak nebudou muset obávat tolik o své pneumatiky, jako u menší Mazdy 3 MPS, která opravdu hodně divoká.

Anketa

Oznámkujte vzhled nové Mazdy GT-M
1
84,7 %
2
10,1 %
3
2,6 %
4
0,6 %
5
2 %
Celkem hlasovalo 1860 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Mazda3 MPS v ČR za 799 900 Kč

Mazdě trvalo rok, než dokázala dotáhnout do naší republiky řadu tři ve verzi MPS. Ale teď už je tady a zájemci si mohou připravit 799 900 Kč. To není vůbec...

Mazda2 MPS se prý už připravuje

První generace Mazdy2 nedostala sportovní verzi. Důvod je jasný - tohle vysoké a úzké autíčko by spíš šlo "přes budku", než by pořádně vykroužilo rychlý...

Výběr článků

Načítám