Hlavní obsah

Kia rozšiřuje sedmiletou záruku i na Sportage

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Kia přesunula svou výrobu modelu Sportage do závodu v Žilině. Všechny vozy nyní tedy budou mít nálepku "Made in Slovakia". S tím se však také prý zvýšily standardy kvality a Kia přistoupila na navýšení záruky na sedm let.

Článek

Automobilka Kia Motors upravila s účinností od 1. listopadu 2007 záruční podmínky u modelu Sportage. Kia Sportage bude nyní jako jediné SUV na trhu mít stejné výjimečné záruční podmínky jako modelová řada cee´d. jedná se o neuvěřitelnou sedmiletou záruku.

S ní to však není zas tak horké, jak to na první pohled vypadá. Stejně jako u cee´du je i zde  záruka omezena 150 000 km na pohonné ústrojí a 5 letou nebo 150 000 km na celý vůz, přičemž první tři roky nejsou omezeny kilometry.

Záruka je přenosná i na další majitelé při dodržování podmínek servisního plánu.

Kia však svou velkou zárukou může v budoucnu připravit horké chvilky svým servisním střediskům. Pokud se totiž vyskytne nějaká chyba na vozidle, která bude dražší a stále bude spadat do záruky, může se opravnám dost prodražit. Kia cee´d se na našem trhu prodává zatím jen krátkou dobu, takže nejde ještě rozhodně říci, zda je vůz kvalitní či ne. To se uvidí, až budou mít první vozy najeto kolem 100 000 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám