Hlavní obsah

Mercedes hledá možnosti, jak vyrábět Smart v Číně

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz hodlá vyrábět více svých automobilů v Číně. Pro tamní trh už se tam vyrábí řada E, zanedlouho přijde na řadu ML a možná i S. Nyní se hledají možnosti, jak zde uvést Smart ForTwo.

Článek

Nyní je už jasné, proč se značka tak strašně ohání právníky a je nejaktivnější při obraně před plagiáty ze strany Shuan Hunag Noble. Smart by měl být na čínském trhu přítomen osobně. Kdo by věřil, že Číňané si raději koupí třikrát dražší originál, než jeden z nejlevnějších automobilů na světovém trhu? Vždyť dnes stojí Shuan Huang Noble 30 000 juanů, tedy v přepočtu asi 78 000 Kč.

Mercedes respektive Smart tak nejdříve musí vyřešit právě nepříjemnosti s plagiátem a pak teprve může hledat možnosti k výrobě. Ty zatím nejsou, protože kapacita továrny v provincii Fujian je již do budoucna vyčerpaná. Ovšem nejspíš to vypadá na to, že se v té samé lokalitě postaví továrna nová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám