Hlavní obsah

Hyundai Veracruz i do Evropy

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké plány na odbyt automobilů má korejská automobilka Hyundai. Za dva roky by chtěla prodat místo 350 až 400 000 vozidel. A každý prodaný kus jí k tomu přiblíží. Model Veracruz asi nebude prodejním trhákem, ale těch pár tisíc aut se také počítá.

Článek

Jak jsme předeslali již v článku, kde jsme Hyundai Veracruz představovali, jeho budoucnost se spojí i s naším kontinentem. Sedmimístný vůz byl původně určen pouze pro USA, ale jeho rozměry a tvary naznačují, že Hyundai si vzal příklad v evropských vozech. Takže proč by neměl rozšířit nabídku SUV v Evropě směrem nahoru, že?

:. Hyundai Veracruz v americké verzi. (Foto: Hyundai. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Automobil se zde však nebude nabízet s americkým zážehovým šestiválcem o objemu 3,8 l. Nahradí ho turbodiesel o objemu 2,2 l. Ovšem pokud půjdete kupovat auto k dealerovi, nehledejte ho pod jménem Veracruz. Hyundai rozhodl, že mu dá jméno IX 55.

Cenově na tom bude IX 55 celkem na výši. Dovolit si ho asi nebude moc každý. Podle odhadů totiž cena bude začínat na 44 000 eurech, tedy kolem 1 200 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám