Hlavní obsah

Mitsubishi Concept-ZT - spíše nový Galant

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mitsubishi začalo kompletní obměnu své nabídky a po sedanu Lancer přijde zanedlouho i nový Galant. Aby také ne, vždyť na této pozici nemá Mitsubishi zatím žádné moc velké úspěchy. A jak bude vypadat? Asi jako koncept ZT.

Článek

Tuto novinku se podařilo Mitsubishi báječně utajit až do poslední chvíle a nikde se neobjevovaly žádné fotografie. Concept-ZT nabízí opravdu zajímavý kus techniky i designu, který je už velmi blízko sériové výrobě. Stačí se podívat na karoserii, která se dost podobá lanceru, a je vše jasné.

Automobil má rozměry 4950 x 1820 x 1440 mm, tedy velmi typické pro svojí třídu. Karoserie je postavená na celkem slušném rozvoru 2815 mm, přední i zadní náprava mají shodný rozchod 1555 mm. Pod přední kapotou je turbodieselový příslib do budoucna - čtyřválec o objemu 2,2 l. Ten je díky šestnáctiventilové technice, variabilnímu difuzoru na turbodmychadle a proměnnému nastavení lopatek velmi účinný a výkonný. Má být velmi čistý i přes výkon 140 kW a maximální točivý moment 400 N.m.

Pohon na čtyři kola a automatické parkování

Agregát spolupracuje s dvouspojkovou převodovkou typu DSG. Pak následuje přenos točivého momentu na všechna kola pomocí systému S-AWC, který je známý z modelu Outlander. Navíc má vzadu diferenciál s omezenou svorností pro sportovnější požitek z jízdy. Je jasné, že takovéto specifikace se do sériového vozu asi jen tak nedostanou a když, tak pouze u nejvýkonnějšího modelu, ale i tak je to pěkné počtení.

Zajímavé je na voze také jeho bezpečnostní výbava. Automobil má pre-colision systém, sledování slepého úhlu nebo vyskakovací přední kapotu při srážce s chodcem. Nezajímavý není ani systém automatického parkování, který dokáže díky senzorům přesně odhadnou parkovací místo, vzdálenosti a nebezpečí a sám automobil zaparkuje, aniž by řidič musel šlapat na jakýkoli pedál či točit volantem.

Reklama

Související témata:

Související články

Mitsubishi Lancer EVO X: sériový ďábel

A je to tady. Nejdravější, nejďábelštější, nejdynamičtější Lancer opět přichází. A díky prvním fotografiím nám padá kámen ze srdce. Nebude to žádný oplastovaný...

Mitsubishi Lancer v ČR od 449 900 Kč

Mitsubishi ve čtvrtek slavilo, a to hned dvojnásobně. Auto Palce Spořilov totiž otevřel nové centrum pro prodej vozů Hyundai a Mitsubishi a navíc se zde poprvé...

Výběr článků

Načítám