Hlavní obsah

Renault-Nissan stále hledá partnera v USA

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Carlos Ghosn, šéf korporace Renault-Nissan, se stále nevzdal plánu na uzavření spolupráce s některou z amerických automobilek. Jeho snahy se však zatím nesetkávají s úspěchem.

Článek

Pro časopis Automotive News řekl, že jeho snahou je stále najít strategického partnera, jenž by mohl pomoci v expanzi a snižování nákladů při výrobě automobilů. Rok po ukončení již hodně dobře "našlápnutých" rozhovorů s GM ale prý není vidět stále žádný posun ve vyjednávání s Fordem a Chryslerem.

Carlos Ghosn však uvedl, že "pouze aliance v dnešním světě mohou fungovat. A pokud něco funguje, tak je tendence to neustále rozšiřovat."

Renault-Nissan očekává, že příští rok by měl v kombinovaných prodejích najít pro své vozy až šest miliónů zákazníků, během dalších dvou let hodlá zvýšit prodeje až na osm miliónů. A k tomu by potřeboval právě partnera, jenž by dokázal pomoci s prodejem na dalších trzích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám