Hlavní obsah

Dovolte nám představit Audi A1

Novinky,

Nemůžeme zatajit, že nový koncept Auto Metroproject quattro je studií, která se později rozvine do nové řady Audi A1. Takže nebudeme si nic nalhávat a pojďme jí rovnou říkat "jednička".

Článek

Tenhle vůz bude největším konkurentem BMW řady 1 nebo Volva C30. O modelu se mluví už hodně dlouhou dobu a záleželo jen na konstruktérech, jak rychle dokáží automobil připravit. Neměli kam spěchat. Konkurence už své vozy už dávno uvedla na trhy, takže delší zdržení může být pro Audi spíše výhodou. Už starší BMW dostane konkurenta v podobě vozu, který bude už od pohledu hodně dravý. Plánují se navíc samé přeplňované motory v objemech 1,2 až dva litry.

Už koncept ukazuje, že tohle auto má na to, aby si dokázalo ukořistit slušný kus koláče trhu. O jedničce (ergo Metroprojectu) zatím nic moc oficiálně nevíme, protože jeho premiéra bude až za několik dní na tokijském autosalonu. Ale stačí se podívat na snímky a je vidět, že vůz v konceptu dostane hybridní pohon, pohon všech kol a absentovat bude klasický klíček. Jeho funkci zaujme vložený mobil. Jedná se o podobný systém jako je u i Phonu.

Téměř všechny funkce se ovládají dotykem na velké obrazovce, a to v podobném rozvržení, jaké má u Audi informační systém MMI. Však lze také telefonem ovládat všechny jeho funkce a navíc jej lze skutečně používat jako telefon, navigaci a samozřejmě i jako přenosný přehrávač hudby. Po vložení do přístrojové desky se zapne celý systém a sedadla a volant se nastaví podle jeho majitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám