Hlavní obsah

Spekulace: značka Triumph se možná vrátí

Novinky,

Značku Triumph je třeba rozdělit na dvě části - jedna, která vyrábí motocykly, a druhá již neexistující, která vyráběla automobily. Podle časopisu Auto Express se můžeme během příštích dvou let dočkat návratu tohoto výrobce sportovních vozů.

Článek

Jak je to možné? Nehledejte za tím Číňany jako v případě značky MG a jeho modelu TF. Značka Triumph totiž patřila do skupiny Rover, na níž koupila  práva německá BMW. Takže je více než jasné, že pokud to půjde, zkusí z toho tato bavorská značka vytěžit, co půjde.

Další znovuvzkříšené značky
MG
De Tomaso
Alpine
Trabant

Spekulace se kolem Triumphu roztočily už na konci září, kdy v deníku Automotive News se objevil sloupek Ricka Kranze o tom, že BMW by rádo vyrábělo sportovní automobily více, ale ve svém programu už na to nemá místo. Specifický model postavený na základě jedničkové řady podle Kranze potřebuje nové jméno a není vhodnějšího názvu, než je Triumph. BMW navíc práva na jméno vlastní, což nahrává BMW do karet.

Pokud by značka BMW chtěla oživit Triumph, asi by se jí nelíbilo, že Triumph je i značka britského výrobce motocyklů. BMW by tak pravděpodobně chtělo odlišit své jméno přidáním dalšího přídomku, jako je například BMW Triumph, Sport Triumph apod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám