Hlavní obsah

Mercedes prý hledá partnera pro malé vozy i u Fiatu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Fiat je prakticky odborník na malé vozy, které nabízí širokým masám. Podle časopisu Auto Motor und Sport jej tak vnímá i Mercedes-Benz a nyní vyjednává o společné spolupráci při stavbě nových generací řad A a B.

Článek

Po krátké době je to už druhá spekulace nad spoluprací Daimleru s další automobilkou při výrobě těchto dvou modelových řad. Na začátku měsíce jsme přinesli informaci o spolupráci Daimler-Mini, která by měla přinést ovoce na obou stranách. Mini by nabídlo svou platformu, Daimler pak svůj systém motor-převodovka-diferenciál nad zadní nápravou pro mikrovozy.

S Fiatem by šlo ale o zcela jinou věc. Fiat totiž může nabídnout zkušenosti s hromadnou výrobou malých automobilů, s požadavky zákazníků, velmi kvalitní designerské středisko a také by Fiat mohl nasadit hodně dobré turbodieselové maloobjemové agregáty.

O spolupráci se zatím ještě moc nehovoří, ale podporuje jí několik náznaků, které vyplynuly na frankfurtském autosalonu. Šéf Fiatu Sergio Marchionne zde uvedl, že do konce roku Fiat oznámí nového strategického partnera a Daimler ústy svého šéfa Dietra Zetscheho oznámil, že partnerství s jinou automobilkou je více než pravděpodobné.

Reklama

Související články

BMW možná postaví auto s Mercedesem

Budoucí malý vůz od Mercedes-Benzu možná bude mít společnou platformu s Mini. To by mělo snížit náklady na výrobu a nebezpečí při neúspěchu modelových řad....

Výběr článků

Načítám