Hlavní obsah

Spyker promrhal peníze v F1, omezuje výrobu aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemská automobilka Spyker musí upustit od výroby modelů C12 Spyder a C12 Zagato, protože na ně prostě nemá. Její finanční situace je totiž tak bídná, že nedostatek peněz se promítá i do přípravy SUV D12 Peking-to-Paris.

Článek

Ve výrobě tak zůstane jediný model D8, který je hlavním tahounem prodejů a tedy i největším finančním přínosem pro firmu. Automobil je totiž o dost levnější než modely C12, takže si najde mnohem víc zákazníků.

:. Spyker C12 Spyder se už nebude vyrábět. (Foto: Spyker. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Model C8 tedy zůstane ve všech provedeních (Spyder, Laviolette a Double12 S), čeká se na terénní D12. Ten však díky finanční situaci také nabírá zpoždění. Spekuluje se, že pokud na výrobu nebude mít Spyker peníze, přenechá ji firmě Karmann. Jenže tato informace ještě stále není definitivně potvrzená.

Spyker se však i přes problémy s financemi nehodlá vzdát jen tak lehce svého formulového týmu, který mu v letošním ročníku závodů nepřinesl mnoho radostí. Investice vložené do stáje převyšují zisky z reklamy a neúspěchy na tratích pak hodnotu stáje dále snižují.

Reklama

Související témata:

Související články

Spyker C12 Zagato zatím do výroby nepůjde

Holandská manufaktura na výrobu sportovních vozů Spyker nebude mít zatím další řadu. Tou měl být model C12 Zagato, jehož koncept byl představen na březnovém...

Výběr článků

Načítám