Hlavní obsah

Volkswagen UP! bude mít víc verzí

Novinky,

Nové mikroauto, které zatím jen v konceptu představil Volkswagen pod jménem UP!, nebude sám. Na tokijském autosalonu značka uvede jeho pětidveřovou verzi ve stylu mikrovan a na autosalonu v Los Angeles pak hybrid s možností nabíjení ze sítě.

Článek

Šéf vývoje Ulrich Hackenberg před měsícem jim předeslal, že UP! nezůstane koncept vozu s motorem nad zadní nápravou nezůstane osamocen. Podle něj je jasné, že je třeba systém stále rozvíjet, takže se v budoucnu dočkáme jak plného hybridu, tak i jen polohybridního vozu. Tyto verze by měly následovat UP! v těsném závěsu při jeho uvedení na trh, které je plánováno na rok 2011.

Nová karoserie, která se představí v Tokiu je příslibem, že nezůstane jen u jediné verze a minimálně specifické trhy si přijdou na své. Zda se ze země, kde se mikrovany těší velké oblibě dostane i do Evropy se však zatím neví.

Na tokijském autosalonu bude mít svou premiéru i hybridní koncept Audi A1, který přijde do prodeje už v roce 2009, takže v Japonsku to bude vlastně jeho premiéra.

Reklama

Související témata:

Související články

FRANKFURT: Mikroautomobil Volkswagen UP!

Volkswagen představil v úterý všechny hlavní novinky jednotlivých divizí koncernu v jeden den. Na tiskové konferenci byl jednoznačně největší zájem o nový...

Výběr článků

Načítám