Hlavní obsah

Do uvedení nového Nissanu GT-R zbývá...

Novinky,

Tokijský autosalon bude hostit jednu premiéru, na kterou čeká svět už hodně netrpělivě. Nový Nissan GT-R zde poprvé představí svůj drsný vzhled a nasadí také laťku sportovním vozům zase o něco výš.

Článek

Už nyní Nissan odpočítává sekundy do odhalení. Na oficiálních GT-R stránkách je počítadlo, které sekundu po sekundě počítá čas do uvedení tohoto vozu. Je dokonce možné si toto počítadlo stáhnout na své stránky, takže odpočítávání se už objevilo i na webech fanoušků GT-R, nissanovských klubů apod.

A proč je kolem tohoto vozu takové šílenství? Ten, kdo automobilům rozumí a má v nich rozšířené obzory alespoň kousek za naše hranice, ten jistě ví, co takové GT-R znamená. Poslední verze Nissanu Skyline GT-R byl opravdovým japonským samurajským mečem, který nic nedaroval ani takovým sportovním velikánům, jako je Porsche 911 nebo Mitsubishi Lancer Evo. S pohonem všech kol, přeplňovaným řadovým šestiválcem a s maximálně sníženou hmotností tak atakoval stovku s pevným startem za pouhých 4,9 s.

Nové GT-R by mělo tuto hodnotu snad ještě pokořit. Navíc by mělo rozvést myšlenku skylinu o tom, že auto se může chovat předvídatelně za každé situace. Tam kde se tak nechová je to proto, že to řidič sám chce. (Pokud jste viděli Nissan Skyline GT-R ve fimu rychle a zběsile, kde dělal divoké kousky, tak to bylo proto, že mu museli vzít pohon na předek)

Však už to také novinka dokazuje. Na Nürburgringu minulý týden tento vůz ještě s maskováním pokořil o dvě sekundy nejrychlejší kolo Porsche 911 Turbo a dokonce o osm sekund porazil Lamborghini Gallardo Superleggera.

A jaký vůz vlastně bude nevíme. Zatím se prosáklo do médií, že pod kapotou se objeví přeplňovaný agregát o objemu 3,8 l.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám