Hlavní obsah

Novinky od Ferrari: Dino v roce 2009, nyní coupé-cabrio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tisku se za poslední týden objevilo několik "zaručených" zpráv, které hovořily o nástupu nové nejmenší řady Ferrari Dino. Zprávy byly ovšem trochu předčasné. Dino sice bude, ale asi až přespříští rok a na detroitský autosalon se chystá verze Ferrari F430 coupé-cabrio.

Článek

Tento vůz však bude mít zcela novou karoserii, kterou připravil tradičně Pininfarina. Vůz bude postaven na základu Ferrari F430, s nímž bude sdílet i techniku, tedy motor osmiválec o objemu 4,3 l, ale s možností i přímého vstřiku paliva. Automobil bude mít obsaditelnost 2+2. Všechny tyto informace pak dají dohromady i jméno vozu, které pak má ještě plážový přídavek: Ferrari F430 GT California 2+2 CC.

Dino bude, ale...

A ti, kteří netrpělivě čekají na pokračování slavného vozu Dino zatím musí být zklamáni. Na detroitském autosalonu se vůz s největší pravděpodobností neobjeví a jeho nasazení se asi protáhne až do roku 2009. Může za to pravděpodobně příprava moderních motorů, které mají splňovat přísné emisní limity. Jak jsme již jednou předeslali, Ferrari plánuje instalaci menších agregátů, ale s přeplňováním.

:. Ferrari Dino původní a nové dle tureckého designéra Ugura Sahina.

A superkára?

Ferrari nyní má poněkud problém na jiném poli. jejich Enzo je vyprodáno a další supervůz ještě není v dohledu. O tituly nejrychlejších automobilů světa se tak přetahují Koenigsegg, Bugatti a SSC.

Ferrari ale už dalšího "rychlíka" plánuje a podle posledních (zatím neověřených) informací se jeho výkon má vyšplhat až na neuvěřitelných 900 koní (661 kW).

Reklama

Související témata:

Související články

Další Ferrari pro jediného zákazníka

Pininfarina je žádaná značka i pro soukromé sběratele. Když si chce někdo nechat postavit vůz jen pro sebe na základě Ferrari, tak pravděpodobně půjde...

Ferrari už hledí na ekologii

Jestli jste fanoušci Ferrari a titulek vás vyděsil, pak vám musíme uklidnit. Nejde o to, že by v Maranellu plánovali hybridní motory, ekologické diesely...

Oživí Ferrari model Dino?

Italská automobilka nechce komentovat spekulace o oživení jména Dino. Nikdo informace ani nepotvrdil, ani je neoznačil za nesmysl - třeba že Dino mohlo...

Výběr článků

Načítám