Hlavní obsah

Porsche možná bude vyrábět auta v Indii

Tradiční německý výrobce automobilů Porsche se možná opět posune o slušný kus na východ. Po výrobě modelu Cayenne v Bratislavě se uvažuje o vybudování továrny v Indii. Informace jsou zatím kusé, ale pravděpodobnost je velká.

Článek

Porsche zatím vyrábělo auta jen v Německu a po vybudování továrny koncernu VW na Slovensku i zde. Výroba modelů Cayenne na stejné lince jako je Volkswagen Touareg je stále ze strany vedení továrny popíráno. Ale ti, kdo se někdy jeli k továrně podívat ví, že vrata závodu opouštějí jednak touaregy jen s polepením fóliemi a pak vozy, které jsou oplachtované a když už vykoukne nějaké to kolo, tak má znak Porsche.

Jenže Čína a Indie jsou nejdynamičtěji rozvíjejícími se trhy, které je třeba uspokojit. Především v Číně je zájem tak ohromný, že Porsche by muselo v Německu vyrábět jen pro tamní trh. Indická továrna by navíc vytvořila asijskou spádovou oblast pro distribuci, servis a výrobu, takže by bylo mnohem blíž i s náhradními díly, což je jeden z předpokladů dobrého marketingu.

Podle deníku NDTV Profit je i v Indii možná spolupráce s Volkswagenem, protože ten zde již své zastoupení má. Zatím se však o výrobě prý pouze uvažuje v obecné rovině, k bližším krokům se přistoupí až po ověření rentability podniku spolupracující marketingovou firmou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám