Hlavní obsah

Seat Tribu jde do výroby, k dostání od roku 2009

Koncept Seat Tribu byl hlavním lákadlem na letošním frankfurtském autosalonu. Zatím jen koncept se však dočká brzy sériové podoby a v roce 2009 budou první vozy připravené k prodeji.

Článek

Premiéra Seatu Tribu se nesla v poněkud rozpačitém ovzduší. Vůz moc designem nenadchl a ozývaly se hlasy, že tohle auto je z předvedených novinek koncernu VW i nejošklivější. To ale necháme na posouzení vám, jak se Tribu původně designérovi Lamborghini Lucu Donckerwolkemu povedl.

Každopádně je nyní jasné, že Seat se rozhodl dělat čistokrevný vůz SUV, a to nejen zvýšenou verzi Seatu Altea XL pod názvem Freetrack. Značka potvrdila, že vůz bude využívat společné platformy s Volkswagenem Tiguan. Zatím však můžeme pouze spekulovat, zda se do výroby dostane vůz v současné třídveřové podobě nebo dostane další pár.

Anketa

Líbí se vám Seat Tribu?
Ano
60,5 %
Ne
39,5 %
Celkem hlasovalo 615 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen Tiguan v prvních veřejných testech

Možná by se zdálo, že veřejné testy jsou ty, kam se může jít podívat každý. Tentokrát je však opak pravdou. Vprostřed Namibie se sjela jen hrstka novinářů,...

Volkswagen Tiguan: s turbem do terénu

Terénním-neterénním vozům se daří. Mít SUV je dneska "in" a výrobci dělají co můžou, aby z tohoto trendu vyždímali co nejvíc. Volkswagen tak na frankfurtském...

Výběr článků

Načítám