Hlavní obsah

Volkswagen Golf i Golf Variant v N1

Bláznivý kolotoč kolem možnosti odpočtu DPH u automobilů pokračuje nezmenšeným tempem. Dříve bylo zvykem, že nutná mříž se dávala většinou jen do kombíků, v posledním roce se však můžeme setkat i s takovými "parádami", jako je její instalace do hatchbacku. Nově jej má například Volkswagen Golf.

Článek

Bohužel situace kolem takzvaných vozů kategorie N1 je stále jako v Kocourkově. Zákony jasně určují nutnost instalace přepážky, která dost omezí prostor pro zavazadla a hodně znehodnotí vzhled interiéru. Jenže podnikatelé přece nebudou kupovat automobily s DPH, takže si žádají i téměř neuvěřitelné kreace (viz Volvo C30 N1).

Posledním přírůstkem do rodiny N1 je Volkswagen Golf, který má instalovanou mříž do svého hatchbacku i nového kombíku. Možnost odečíst si ze svého vozu DPH mají zákazníci u motorizací 1,6 l (75 kW), 1.6 FSI (85 kW), 1.9 TDI (66 kW), 1.9 TDI (77 kW) a 2.0 TDI (103 kW), a to u obou zmíněných modelů.

Tak uvidíme, kam tato divoká honička za obcházením nesmyslného zákona bude pokračovat. Možná se dočkáme Porsche 911 Turbo N1, třeba přijde jako N1 i kabriolet... Kdo ví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám