Hlavní obsah

V Plzni si dá sraz stovka vozů Alfa Romeo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Až stovka převážně sportovních vozů Alfa Romeo si dá v sobotu už podruhé sraz na nádvoří plzeňského pivovaru. Milovníkům silných motorů se zde představí veteráni i nejnovější modely, řekl organizátor srazu Miroslav Pytlík.

Článek

Do Plzně přijedou alfy v koloně z Prahy, kde se dopoledne začnou sjíždět na Hradčanském náměstí. "Měl by tam být například veterán Alfa Romeo Spider 2000 Touring, který byl vyroben v roce 1958, stejně jako se narodil jeho majitel," řekl Pytlík. Návštěvníci uvidí i další historické vozy, včetně atraktivních kabrioletů, a také úplné novinky italské automobilky.

"Alfy jsou velká srdeční záležitost, koho jednou chytly, toho už nepustí," tvrdí Pytlík. Alfisté mají podle něj pozdrav "cuore sportivo", což česky znamená měj sportovního ducha, měj sportovní srdce.

Mnozí z lidí, kteří na sjezd přijedou, mají doma v garáži kromě veterána na spanilé jízdy a srazy ještě rychlou sportovní alfu na každodenní používání.

První vozy, původně jen Alfy, sjely z výrobní linky v roce 1910. Druhé jméno se do názvu značky dostalo až později po finančním vstupu průmyslníka Romea.

Podle nadšených alfistů prý žádná jiná automobilka na světě nemá na svém kontě takovou sportovní historii a tolik úspěchů jako právě Alfa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám