Hlavní obsah

De Tomaso možná vstane z mrtvých

Itálie nemá slavné značky jen v Lamborghini a Ferrari, ale milovníci rychlých automobilů si pamatují i na další jméno - De Tomaso. Majitel se po léta držel svého klasického stylu, a to značce srazilo vaz.

Článek

Značka nabízela po dlouhá léta téměř nezměněný model Pantera. Ten byl sice opravdovým klasikem a jízdními výkony si nezadal s Ferrari, ale vývoj u konkurence šel kupředu. De Tomaso tak připravilo model Mangusta, který byl sice nekompromisní co do techniky, ale vizuálně hodně potrápil zákazníky. To podtrhlo značce nohy a už se nevzpamatovala. Však jí také koupila značka MG, která netoužila po moc velké konkurenci, ale po výrobních technologiích. Ale jak to bylo nakonec s MG už víte.

Nyní to vypadá, že De Tomaso opět přijde na scénu a to díky nikomu jinému než... Nečekejte slavné jméno z Formule 1 ani velký koncern jako třeba VW, ale pozadí mnoha automobilek posledních let - čínská automobilka. Zda a která se o De Tomaso zajímá je ještě tajemstvím, ale už nyní se objevují první spekulace. Vypadá to, že o De Tomaso má opět zájem MG, tedy její majitel Nanjing Automobile Group. [celá zpráva] Práva na modely mají, tak teď ještě koupit značku firmy.

No fotografiích si pak můžete prohlédnout, jak si nový De Tomaso Pantera představuje designér Stefan Schulze.

Pro zájemce jsme připravili sérii čtyř tapet na plochu počítače o rozměrech 1280 x 1024 px. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do nového okna v původní velikosti a následně si jej můžete stáhnout.

Reklama

Související články

Automobilka Nanjing zahájila výrobu vozů MG

Když Rover zkrachoval, stala se ze značky skládačka, o které nikdo přesně nevěděl, komu vlastně patří. Jedním z kusů značky byla i divize MG Rover, kterou...

Výběr článků

Načítám