Hlavní obsah

SsangYong Rodius: "fešák" změnil tvář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SsangYong Rodius je jeden z nejmohutnějších automobilů na českém trhu. Možná že mu křivdíme - asi je mohutnější než lecjaká dodávka. Tento přes pět metrů dlouhý vůz se nyní dočkal mírného faceliftu.

Článek

Změn ale doznala pouze přední část. Nový je nárazník s poněkud klasičtějšími tvary, stejně jako mřížka chladiče. Ta už není tak ohromná a nepřipomíná štít Lancelota, ale jemné žebrování si vzalo inspiraci u značky Mercedes-Benz.

Vytýkat mu to nemůžeme, vždyť hned za mřížkou se stále ukrývá motor právě od tohoto výrobce. Je to třílitrový turbodiesel s výkonem 121 kW a točivým momentem 342 N.m při 1800 ot./min. S ním zrychluje přes dvě tuny těžký vůz na stovku za 14,4 s a maximální rychlost je 169 nebo 174 km/h. Druhý údaj netradičně platí pro automatickou převodovku.

SsangYong Rodius je na našem trhu nabízen za cenu 849 980 Kč u vozu, který nabízí sedm sedadel a spoustu místa pro zavazadla, pohon všech kol a hodně slušnou výbavu. Škoda jen, že Rodius kdysi vyhrál anketu o nejošklivější vůz Evropy.

Reklama

Související témata:

Související články

SsangYong přiveze do Frankfurtu Kyrona

Korejská automobilka SsangYong, která se v loňském roce opět vrátila na český trh, přichystala pro podzimní autosalón ve Frankfurtu nad Mohanem novinku...

SsangYong Kyron: Rytíř z východu

Na český trh přichází novinka od korejského výrobce s exotickým názvem SsangYong. Model Kyron patří mezi velká SUV a konkurovat bude překvapivě hlavně svému...

Nový SsangYong Actyon - jak se vám líbí?

SsangYong Actyon přijde ještě tento rok, aby zaplnil mezeru v nabídce značky směrem k menším vozům SUV. Zatím o něm není mnoho informací a i fotografie jsou...

Výběr článků

Načítám