Hlavní obsah

Alfa Romeo 8C Competizione je dražší než 911 Turbo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná se vám to bude zdát poněkud zvláštní, ale Alfu Romeo už vlastně nezajímá, jak se budou lidi tvářit na vysokou cenu za automobil 8C Competizione. Výroba 500 kusů je už vyprodána. Ti "šťastní" si však budou muset připravit 159 300 euro, tedy v přepočtu 4,49 miliónů korun.

Článek

To je opravdu hodně. Stačí si uvědomit, že třeba Porsche 911 Turbo je na našem trhu k dostání za 3 992 000 Kč. Podobnou cenu jako alfa pak má třeba Lamborghini Gallardo - 4,56 miliónu korun. Ale zákazníků je dost, takže automobilka nepočítá, že by na voze mohla tratit. Ostatně taky má co nabídnout.

Další články o 8C Competizione
Představení studie
Potvrzení výroby vozu

Vůz je totiž klasický sporťák se vším všudy - hliníkový rám nese povrchové panely a sám stojí na sportovních lichoběžníkových závěsech. Za přední nápravou se ukrývá vidlicový osmiválec o objemu 4,7 l s výkonem 330 kW, který nabídne i velmi dobrý točivý moment díky variabilnímu nastavení ventilů. Maximum 470 N.m je k dispozici ve 4250 ot./min. Převodovka bude stejná, jakou používá Ferrari nebo Maserati.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám