Hlavní obsah

Tuneři těšte se, přijde nová Honda CRX

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda CRX patří k automobilům, jejichž fankluby sdružují nejvíce členů. I když se tohoto vozu nevyrobilo tolik kusů jako třeba Volkswagenu Brouk a nemá ani takovou image jako Porsche 911, přesto dokáže ještě dnes nadchnout své majitele. A za tři roky možná opět přijde na japonský trh a posléze i do Evropy.

Článek

Honda CRX (někde označována s pomlčkou jako CR-X) v klasické verzi třídveřového hatchbacku s prosklenou zadní stěnou je pravděpodobně vůz, který jen těžko v bazaru najdete nevytuněný. Tohle auto si o to přímo říkalo. A bylo jen na majitelích, jak moc se do "rekonstrukce" pustili. Někteří to vzali z gruntu, jiní jen lehce poladili výborný patnáctistovkový (nebo šestnáctistovkový) motor.

: Honda CRX. (Foto: Honda. kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Podle posledních zpráv se už budou moci tyto vozy, které se vyráběly v letech 1983 - 1992 už pomalu začít odhlašovat z provozu, protože v roce 2010 až 2011 by se měla objevit další generace. Premiéra konceptu by snad měla být už na následujícím tokijském autosalonu. Zatím není jasné, jakým stylem to Honda pojme. Bude spíš vypadat jako kupé, nebo jako zcela jinak pojatá targa?

:. Honda CRX - známe jí i v této verzi targy. (Foto: Honda. kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám