Hlavní obsah

Němci jsou nejspokojenější s vozy Honda, Škoda je devátá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT NAD MOHANEM

Němečtí motoristé jsou nejspokojenější s vozy japonské značky Honda. Vyplývá to ze studie výzkumné společnosti J.D. Power and Associates. Česká Škoda si v hodnocení mírně polepšila, když poskočila na deváté z loňského desátého místa.

Článek

Druhou příčku v žebříčku obsadila japonská Toyota, za kterou následovala další japonská značka Subaru. Teprve na čtvrtém místě se objevila německá značka BMW. V hodnocení jednotlivých modelů zvítězil japonský hybridní automobil Toyota Prius. Hybridní vozy kombinují různé druhy pohonu, nejčastěji benzinový a elektrický, což umožňuje úsporu paliva. Jsou však dražší, než srovnatelné modely s klasickým pohonem.

"Poprvé se do čela hodnocení modelů dostal hybridní automobil," řekl analytik Martin Volk ze společnosti J.D. Power. Upozornil, že model Prius dostal od uživatelů vysoké známky zejména za kvalitu a provozní náklady.

Studie firmy J.D. Power je založena na průzkumu u více než 20 000 respondentů, kteří u svých automobilů hodnotí například kvalitu, spolehlivost, přitažlivost, provozní náklady a služby prodejců.

Česká automobilka Škoda Auto, jež je součástí německé skupiny Volkswagen, v loňském roce zvýšila prodej v Německu o 16 procent na 118 523 vozů. Její podíl na největším evropském trhu s automobily tak dosáhl 3,42 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám