Hlavní obsah

Mazda2 MPS se prý už připravuje

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První generace Mazdy2 nedostala sportovní verzi. Důvod je jasný - tohle vysoké a úzké autíčko by spíš šlo "přes budku", než by pořádně vykroužilo rychlý oblouk. Jenže nová generace už má sportovnější tvary a nižší těžiště, takže proč to se sportem nezkusit?

Článek

Podle prvních informací se již na tomto voze pracuje. Mohl by to být těžký konkurent třeba Opelu Corsa OPC. Podle Winding Road dostane vůz hodně silný dvoulitrový motor s výkonem kolem 169 kW a točivým momentem 312 N.m. Opel Corsa OPC nyní disponuje 141 kW a 230 N.m, [celá zpráva] takže je vidět, že Mazda se rozhodla opět překonat všechny limity. Jak se jí ale povede tak velký výkon přenést pouze přes přední nápravu u tak lehkého vozu, to uvidíme.

Mazda2 MPS (Mazdaspeed) by prý měla být v těchto měsících již v konečné fázi vývoje a na trh v Japonsku se dostane příští rok. Postupně bude nasazována na všechny trhy, kde o to zastoupení požádá.

Hodně rychlá trojka

Rádi bychom čtenářům připomněli, že už i na našem trhu jsou i jiné výrobky s názvem MPS. Za pozornost asi nejvíc stojí hatchback Mazda3 MPS, který ve své kategorii překonává všechny (opravdu všechny) své konkurenty. [celá zpráva] Maximální výkon 191 kW nechává za sebou hodně daleko Volkswagen Golf GTI/169 kW, Honda Civic Type-R/148 kW, Ford Focus ST/166 kW.

Reklama

Související témata:

Související články

Mazda2 už zná specifikace pro ČR

Automobilka Mazda představila na ženevském autosalonu novou generaci řady 2. Automobil se začal již v Japonsku vyrábět, ale stále jsme neznali technické...

Výběr článků

Načítám