Hlavní obsah

V anketě o nej auta vyhrály s přehledem japonské výrobky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská auta jsou nejspolehlivější a nejméně znečišťují životní prostředí. Ukázala to anketa spotřebitelského magazínu Which? Jako nejlepší automobilka z průzkumu vzešla Toyota. Ekologické ocenění dostal hybridní vůz Toyoty před BMW, jejíž vůz vyhrál silniční testy. Ankety se zúčastnili majitelé 100 000 vozů.

Článek

Lexus vyhrál kategorii auta, které stojí za to mít. Za ním se umístila Honda, jejíž model Jazz se ale stal nejspolehlivějším individuálním autem. Jediným vážným rivalem japonských vozů v otázkách spolehnutí byl korejský Hyundai. Spolu s ním se dělí o místo pět dalších japonských značek: Daihatsu, Lexus, Mazda, Subaru a Suzuki. Mitsubishi je těsně za nimi.

Kvůli obavám o bezpečnost naopak sklidily kritiku některé modely amerických značek Chevrolet, Chrysler a Dodge. Obavy z bezpečnostních pásů zhoršily v této kategorii image švédskému Volvu a o vítězství se tak podělily vozy Ford Galaxy a Toyota Auris.

Ten, kdo si chce koupit auto a záleží mu na bezpečném provozu, by se měl vyhnout modelům Chrysler Voyager, Dodge Caliber a Chevrolet Matiz, vyplynulo z průzkumu.

Vysoko ve spolehlivosti se umístily i značky Ford a Nissan, přestože jim celkové hodnocení koncernu zhoršily jejich sesterské značky. Na konci tabulky spolehlivosti zůstal Renault, partner Nissanu, a Land Rover ze skupiny Ford.

J. D. Power je na tom podobně

V USA je na tom spokojenost zákazníků podobně i podle jiného výzkumu, který provedla společnost J. D. Power. Tam se sice na předních místech vedou německé značky, japonské jsou však v těsném závěsu a vedou ve spolehlivosti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

V USA si nejvíc cení německých značek

Americkým motoristům přinášejí největší uspokojení automobily s německými značkami. Vyplývá to ze studie výzkumné společnosti J.D. Power and Associates. První...

Výběr článků

Načítám