Hlavní obsah

Oživí Ferrari model Dino?

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka nechce komentovat spekulace o oživení jména Dino. Nikdo informace ani nepotvrdil, ani je neoznačil za nesmysl - třeba že Dino mohlo být jen jediné. Jenže když už v této branži někdo mlčí...

Článek

Na obrázcích si můžete udělat představu, jak by takové nové Ferrari Dino mohlo vypadat. Nejedná se o žádné oficiální snímky, ale o počítačové studie tureckého designéra Ugura Sahina.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Ovšem nejde jen o spekulace jednoho kreativce. Německý časopis Auto Zeitung přinesl před nedávnem zprávu, že v roce 2010 bychom se dina mohli dočkat jako konceptu a později i jako sériového vozu. Odkazuje se na rozhovor s šéfem značky Lucou di Montezemolou. Ten se totiž vyjádřil, že právě v tento termín bude představen nový vůz, jehož základ bude ve Ferrari F430 či dokonce F430 Challenge Stradale.

Shrňme si tedy základní informace - tento vůz bude poháněn osmiválcovým motorem o objemu přes čtyři litry, který bude posazen mezi nápravy. Převodovka opět bude pocházet ze závodního monopostu F1 a výkon bude přenášet na zadní nápravu.

Reklama

Související témata:

Související články

Světový rekord - 385 vozů Ferrari na okruhu

Minulou sobotu se na okruhu Silverstone setkali majitelé vozů Ferrari, kteří chtěl být přítomni při zápisu do Guinessovy knihy rekordů. Na závodní dráze...

Výběr článků

Načítám