Hlavní obsah

Sherlog představil novinku - vozidlu se nemusíte autorizovat

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Secar Bohemia je se svým produktem Sherlog na českém trhu již patnáct let a za tu dobu si vytvořila slušnou klientelu. Už do šedesáti tisíc vozidel byl namontován monitorovací a vyhledávací systém. Nyní ale přichází novinka Sherlog Neo. Odpadá zde autorizace řidiče vozidlu čipem, nyní je vše dálkově řízeno.

Článek

Pokud tedy přijde řidič s čipem připevněným ke klíčkům k vozu, automobil okamžitě rozezná, že do vozu nasedla autorizovaná osoba. Systém se tedy nespustí a na centrálním dispečinku je "klid". Pokud se však s vozem pohybuje bez transpondéru, schovaná krabička ve voze vyšle signál. Ten zachytí pozemní pevné stanice, vyšlou signál do centrály a vše pokračuje stejným způsobem jako dříve.

Následuje telefon majiteli a oveření možné krádeže, výjezd pozemní jednotky nebo vzlet letadla, které může lokalizovat automobil až na vzdálenost 40 km. Pozemní jednotka zatím dojede vůz, lokalizuje ho a přivolá Policii.

Skoro 100 %

Úspěšnost vyhledání automobilů je podle představitelů firmy okolo 95-98 procent. Může za to jak kvalitní systém, který je nyní uložený ve voděodolné schránce, tak i dobrá spolupráce s policií.

Podle statistik kriminalistů patří mezi fámy o kradených autech to, že odcizený vůz míří automaticky na Ukrajinu či do Polska. Na hranicích jsou totiž nainstalovány kamery a fotoaparáty, takže převoz tímto směrem není vůbec jednoduché. Drtivá většina (přes 90 %) ukradených vozů (loni jich bylo asi 25 000) zůstává v ČR. Část z nich dostane novou identitu, část je rozřezána na náhradní díly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám