Hlavní obsah

Paket R u Volva neskončí, bude jen pro oko

Novinky,

Automobilka Volvo vyhodnotila své modely R jako ztrátové. Návratnost vývoje nejvýkonnějších modelů byla problematická, takže se rozhodla je zrušit. Jak to však vypadá, "R" z názvů však nezmizí. Tentokrát se však bude jednat jen o karosářskou úpravu.

Článek

Zrušit nejvýkonnější model s písmenem R ve znaku nevyvolalo téměř žádnou reakci. I to nasvědčovalo tomu, že o tyto modely není zrovna extrémní zájem. Volvo si bylo vědomo nedostatků sportovních verzí, ale nehodlalo je měnit, protože by to přišlo na příliš velké peníze.

Verze R tak podle dubnového rozhodnutí skončí. [celá zpráva] Jenže na trhu se na konci roku objeví další vozy, které toto písmeno budou nést. Tentokrát se nebude jednat o silné verze, ale jen o optický paket.

Po vzoru například Audi a jejího S Line bude i u Volva vizuální úprava označená písmenem. R tak nabídne jiné nárazníky, spoilery, sportovnější interiér a samozřejmě chromované koncovky výfuku a nová kola.

Automobily R line se tak stanou dostupnější, i když si jej bude moci dát na automobil i ten, kdo bude vlastnit základní motorizaci. Cena paketu zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Související články

Modely R u Volva skončí

Modely S60R a V70R to mají spočítané. Zákazníci si je neoblíbili, nežádají je, a tak u švédské automobilky Volvo končí. Vývoj bohužel stál víc,...

Technické inovace u Volva S80

Volvo se vždy chlubilo technickými novinkami, které má jen málo konkurentů. Tak třeba je značka známá svými přeplňovanými motory. A další generace...

Výběr článků

Načítám